Sociálna poisťovňa otvorila v meste vysunuté pracovisko

28.04.2008 Sabinov

Sabinov 28. apríla (TASR) – Po dvojtýždňovej skúšobnej prevádzke dnes oficiálne otvorili v Sabinove pobočku Sociálnej poisťovne.
Vysunuté pracovisko prešovskej pobočky má slúžiť pre spádové územie miest a obcí regiónu hornej Torysy, na ktorom žije viac ako 54.000 obyvateľov.
Nové pracovisko sa nachádza v budove Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) na Námestí slobody č.87 v Sabinove, kde doteraz sídlila iba podateľňa sociálnej poisťovne.
\"S ÚPSVaR v Prešove sme sa dohodli, že výška prenájmu za meter štvorcový bude 500 Sk (15,43 eura). Hlavnú časť tejto sumy budú tvoriť predovšetkým servisné služby a platba za spotrebované energie. Priestory sme od vlastníka prenajali na dobu neurčitú. Sabinovskú pobočku sme zriadili z finančných zdrojov v rámci tohtoročného rozpočtu a personálne obsadenie sme riešili presunom pracovníkov z prešovskej pobočky, \" uviedol pre TASR riaditeľ Sociálnej poisťovne v Prešove Alexander Ernst.
V súčasnosti v novej pobočke v Sabinove pracuje osem zamestnancov, rovnako sú do prevádzky uvedené všetky informačné siete a databázy, ktoré sú kompatibilné s pracoviskom v Prešove. Dnes v pobočke sídlia vysunuté pracoviská odborov poistenia, výberu a vymáhania poistenia, nemocenského poistenia a sídli tu i odbor lekárskych posudkových činností.
Otvorenie detašovaného pracoviska zhodnotil pre TASR aj primátor mesta Lipany Eduard Vokáľ: \"Môžem vyjadriť len veľkú spokojnosť so zriadením tohto detašovaného pracoviska. Sme radi, že sociálna poisťovňa zobrala do úvahy naše pripomienky, ktoré sme jej adresovali ešte v minulom roku. Pre našich občanov to znamená úsporu nemalých finančných nákladov, ktoré museli vynakladať na cestovanie do 30 kilometrov vzdialeného Prešova. \"
Pracovisko v Sabinove je pre klientov otvorené v pondelok a utorok od 8.00 – 15.00 h. V stredu sú úradné hodiny predĺžené až do 17. hodiny. V piatok klienti svoje žiadosti vybavia len do 12.00 h. Štvrtok je určený ako nestránkový deň. Sociálna poisťovňa plánuje v ďalšom období získať v Sabinove vlastné priestory od svojho rezortného ministerstva a chce zriadiť vysunuté pracovisko pre odbor vybavovania dôchodkov. V konečnej fáze by agendu v Sabinove malo riešiť 16 zamestnancov.
 

Vyberte región